top of page

Voor wie?

Krijg jij bepaalde klachten maar niet opgelost?

Misschien herken je wel één van deze klachten. Ze kunnen zich subtiel tonen via bijv. gevoelige darmen, angstdromen of snel geïrriteerd zijn. Of ze kunnen expliciet aanwezig zijn, zoals chronische pijn, een burn-out of een verslaving.

 

Heb jij zo’n hardnekkige klacht, dan heb je er wellicht al vaak over gepraat. Misschien al boeken over gelezen? Diverse dokters geconsulteerd? Bloedonderzoeken, scans, echo’s, … laten afnemen? Allerlei adviezen opgevolgd? Alternatieve wegen bewandeld? Vaak brengt dit (even) soelaas maar blijft een duurzame oplossing uit.

 

Hoe komt dit? Waarom zijn vele van deze klachten zo verdomd hardnekkig?

lichamelijke klachten.png

Deze vraag heeft me lang geïntrigeerd. Ook ik bewandelde tevergeefs tientallen pistes, tot ik het antwoord vond in de biologie van ons lichaam. 

 

Ons lichaam heeft maar één taal om met ons te communiceren: door middel van klachten. Als we leren de onderliggende boodschap van de klacht te lezen, hebben we meteen een hefboom om het tij te keren. Uit ervaring weet ik dat er vaak een (verborgen) relatie is met traumatische ervaringen. Deze kunnen zeer divers zijn, ben je slachtoffer (geweest) van een misdrijf? Heb je iets ergs meegemaakt zoals een echtscheiding, miskraam, abortus, (zelf)doding, ziekte, overlijden, ...? Bij jezelf of bij een dierbaar naaste? Ben je opgegroeid in een gezin met problemen/spanningen, met een zieke of afwezige ouder, ...? enz. Aarzel je of je hieraan beantwoordt, dan kan je onderstaande tekst lezen of je mag me steeds een berichtje sturen via de 'contact'-knop.

Enkele verkennende gesprekken kunnen doorgaans voldoende zijn om hierop zicht te krijgen. Blijkt er een onderliggend trauma aanwezig, dan is het jouw keuze of je het al dan niet wilt helen. Hiervoor kiezen is zeker niet altijd de makkelijkste weg - ook dat heb ik ondervonden - mààr zodra je goed en wel de knoop aan het ontwarren bent - en we doen dit met veel zorg en op jouw tempo – zal verlichting van je klachten je verwelkomen. 

bottom of page