top of page

Lezingen en workshop EFT

Lezingen

LEZING:

Hoe ontstaan chronische ziekten/klachten? Wat te doen?

Steeds meer mensen worden geconfronteerd met chronische lichamelijke klachten. Ze voelen zich uitgeput, slapen slecht, hebben bijv. rug- of nekpijn, concentratieproblemen, maagklachten, oorsuizen, allergieën, etc. Sommigen hebben reeds een diagnose van CVS, burn-out of fibromyalgie en/of een lang parcours bewandeld van scans, echo’s, bloedonderzoek en diverse dokters- en kinébezoeken. Resultaat is meer dan eens de boodschap 'leer ermee leven'.

Na mijn langdurige klachten van prikkelbaar darmsyndroom en oververmoeidheid én na het volgen van diverse therapieën en diëten die weinig soelaas boden, verdiepte ik me in de biologie van ons lichaam en ontdekte een cruciale bron van antwoorden. Ons leven is primair gericht op overleving. Ons lichaam heeft maar één taal om met ons te communiceren en dat is via klachten. Als we dus de onderliggende boodschap van de klacht kunnen vinden, hebben we meteen een hefboom om ze te doen keren.

Vaak is er een (verborgen) relatie met traumatische ervaringen die recent of (zeer) lang geleden hebben plaatsgevonden. Eigenlijk is de gebeurtenis op zich niet het trauma, wel hoe jouw lichaam er toen is mee omgegaan. Je lichaam had haar redenen om de gebeurtenis op dát moment als onveilig te ervaren. Hierdoor ontstonden in je onbewuste trauma reactiepatronen, die zelfs vele decennia later ernstige chronische klachten kunnen veroorzaken.

Heeft deze korte intro je interesse gewekt, en wil je graag het volledige verhaal horen, dat mogelijk je wereld stevig op zijn kop zet, dan ben je welkom op één van mijn lezingen (zie agenda). Voorlopig heb ik nog geen exacte datum, maar begin volgend jaar gaat er zeker één door in Het Appèl in Mechelen. Heb je interesse, dan mag je me altijd een berichtje sturen via de contact-knop en houd ik je op de hoogte.

 

Ik geef deze lezing ook op verplaatsing. Organisaties die geïnteresseerd zijn om deze lezing in te plannen, kunnen me bereiken op: 0486/90 15 81 of

IMG_2865.jpeg
workshops

Workshop: 

Leer zelf EFT

Ik leer je tijdens deze workshop het basisprotocol waardoor je dit nadien thuis doeltreffend kunt toepassen. Je leert hoe je de impact van bepaalde emoties zoals bijv. schuld- of schaamte-gevoelens, boosheid of angst kunt verminderen. EFT kan je ook gebruiken om je fysieke klachten te verzachten. En tot slot is het ook helpend bij lastige herinneringen die door je hoofd blijven spoken.

voorlopige foto EFT leren.PNG

Tijdens deze workshop kan je werken aan een eigen thema. Je hoeft dit niet persé te delen met de andere aanwezigen. Dat is ook één van de grote voordelen van EFT. Je hoeft het niet uit te spreken opdat het werkt. 

Je zal merken dat je na deze workshop deze techniek verrassend vlot zelf thuis zult kunnen gebruiken én je leert ook wanneer het beter is om naar een professional te stappen! Want, voor wat ik de 'grote' thema’s noem, zal een professionele therapeut doorgaans nodig zijn. 

Ben je geïnteresseerd, neem dan een kijkje in de agenda wanneer een volgende workshop doorgaat. Is er geen meer gepland, geef me zeker een seintje als je interesse hebt. 

bottom of page