top of page

Over mezelf

Naast psychotherapeute ben ik ervaringsdeskundige van een eetstoornis, prikkelbaar darmsyndroom, slaapproblemen en burn-out.

Véle jaren voelde ik me beschaamd, machteloos tegenover een stem die me telkens opnieuw influisterde: ‘Stop hier nu gewoon mee, dat kan toch niet zo moeilijk zijn‘. Maar een eetstoornis overwin je niet zo makkelijk. Totale ontreddering loerde meermaals om de hoek. Therapieën hielpen amper. 

 

Tot ik EFT (Emotional Freedom Techniques), Matrix Reimprinting en (familie-)opstellingen leerde kennen. Diep verborgen trauma's verschenen aan de oppervlakte. Nu begrijp ik waarom ik zo vaak ‘please-gedrag’ stelde en mijn eigen behoeften amper kende, laat staan ernaar leefde. Puzzelstukken vielen in elkaar naarmate ik alles kon ontwarren en helen. Hierdoor leef ik nu vreugdevol, quasi pijnvrij en in vrede met mijn verleden.  

 

Dus ja, het kan écht, zelfs al kamp je reeds 10, 20 of 30 jaar met bepaalde problemen en/of chronische klachten, als ik het kan overwinnen, dan kan jij dit ook.

 

Jou begeleiden naar heling is mijn missie.

Vogezen .jpg
Symbool.png

De betekenis van

Symbool.png

heeft een bijzondere betekenis, in menig opzicht. 

Alles begon op 12 juni 2019. Ik nam deel aan een workshop met als thema ‘wat is mijn missie? ’. De eerste opdracht was het schrijven van je naam. Ik schreef de H zo:

Weliswaar aarzelend begonnen, maar dan verscheen een mooie letter. De begeleidster nodigde me uit om uit te zoeken of hieraan een betekenis verbonden is. Opzoekwerk bracht me bij een Japanse letter. In het Hiragana (dit is het basis Japans fonetisch alfabet) lijkt dit teken op de ‘mi’. Dit associeer ik meteen met het Engelse ‘me’ : ‘this is me, ik mag er zijn, helemaal zoals ik ben’ . Zéér lang was dit één van de grootste uitdagingen in mijn leven en... bij momenten nog 😉. 

Daarnaast staat ‘mi’ in Japanse assertiviteitstrainingen voor ‘be in the right place’. En ja, dan voel ik dat traumahealing mijn missie én mijn deskundigheid is. Ik droom van een wereld waarin we over trauma spreken als over griep. “Ik ben in ziekteverlof”, “hoe komt het?”, “ik ben een trauma aan het verwerken” . En wat mij betreft mag de gezondheidszorg een nieuw type verlof toevoegen: helingsverlof.

 

Tot slot wens ik mijn nonkel te eren. Hij is het grootste deel van zijn leven missionaris geweest in – jawel – Japan. Bij hem kon ik steeds terecht, met al mijn twijfels. Hij bleef me onvoorwaardelijk steunen, oprecht en zonder oordeel.

mi symbool.png
deel gezicht Hilde horizontaal  spiegelb

Opleidingen

De traumaverwerkingsmethode van Franz Ruppert: Interakt, 2020-2021

Psychotherapie in outdoor settings: Outward Bound School, 2019-2020

Begeleiden van (familie-)opstellingen: Bert Cools / Educatieve Academie: 2017-2020

De vijf biologische natuurwetten van Dr. Hamer: J. Denis, 2018

Matrix Reimprinting: EFT-Academy: 2017

Emotional Freedom Techniques: Novet / EFT Academy: 2016-2017

Contextuele Psychotherapie: Leren over Leven: 2002-2006

Criminologie: KU Leuven: 1988-1992

Maatschappelijk Werk: HIMW: 1985-1988

 

Erkend door de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling (BVRGS).

bottom of page