top of page

Naast psychotherapeute ben ik ervaringsdeskundige van prikkelbaar darmsyndroom, diverse intoleranties, slaap- en angstproblemen en burn-out.

De klassieke geneeskunde noch diverse therapieën hielpen amper. 

 

Tot ik EFT (Emotional Freedom Techniques, ook tapping genoemd), Matrix Reimprinting (heling van het (gekwetste) innerlijke kind), (familie-)opstellingen (individueel en in groep) en de polyvagaal theorie (de impact van je autonome zenuwstelsel op hoe je je voelt, hoe je handelt en wat je denkt) leerde kennen. Verborgen trauma's verschenen aan de oppervlakte.

 

Steeds meer begreep ik waarom ik zo streefde naar perfectionisme, waarom ik vaak ‘please-gedrag’ stelde, me onzeker voelde en mijn eigen behoeften en verlangens ondergesneeuwd waren geraakt. Puzzelstukken vielen in elkaar naarmate ik alles kon ontwarren en helen.

 

Ondertussen leef ik vreugdevol, mentaal en emotioneel in balans, pijnvrij en blij met mijn hoogsentiviteit. Perfectionisme hoeft niet meer, 'goed is goed genoeg', wat een bevrijding.

 

Dus ja, het kan écht, zelfs al kamp je reeds 10, 20 of 30 jaar met bepaalde problemen en/of chronische klachten, als ik het kan overwinnen, dan kan jij dit ook.

 

Jou begeleiden naar heling is mijn missie.

Vogezen .jpg

Over mezelf

Symbool.png

De betekenis van

Symbool.png

heeft een bijzondere betekenis, in menig opzicht. 

Alles begon op 12 juni 2019. Ik nam deel aan een workshop met als thema ‘wat is mijn missie? ’. De eerste opdracht was het schrijven van je naam. Ik schreef de H zo:

Weliswaar aarzelend begonnen, maar dan verscheen een mooie letter. Opzoekwerk bracht me bij een Japanse letter. In het Hiragana (dit is het basis Japans fonetisch alfabet) lijkt dit teken op de ‘mi’. Dit associeer ik meteen met het Engelse ‘me’ : ‘this is me, ik mag er zijn, helemaal zoals ik ben’ . Lang was dit een grote uitdaging in mijn leven. 

Daarnaast staat ‘mi’ in Japanse assertiviteitstrainingen voor ‘be in the right place’. En ja, dan voel ik dat traumahealing mijn missie én mijn deskundigheid is. Ik droom van een wereld waarin we over trauma spreken als over griep. “Ik ben in ziekteverlof”, “hoe komt het?”, “ik ben een trauma aan het verwerken” . En wat mij betreft mag de gezondheidszorg een nieuw type verlof toevoegen: helingsverlof.

 

Tot slot wens ik mijn nonkel te eren. Hij is het grootste deel van zijn leven missionaris geweest in – jawel – Japan. Bij hem kon ik steeds terecht, met al mijn twijfels. Hij bleef me onvoorwaardelijk steunen, oprecht en zonder oordeel.

mi symbool.png
deel gezicht Hilde horizontaal  spiegelb

Opleidingen

Rust in je brein, de polyvagaal theorieFocus en Potentieel vzw: 2023

De traumaverwerkingsmethode van Franz Ruppert: Interakt, 2020-2021

Psychotherapie in outdoor settings: Outward Bound School, 2019-2020

Begeleiden van (familie-)opstellingen: Bert Cools / Educatieve Academie: 2017-2020

De vijf biologische natuurwetten van Dr. Hamer: J. Denis, 2018

Matrix Reimprinting: EFT-Academy: 2017

Emotional Freedom Techniques: Novet / EFT Academy: 2016-2017

Contextuele Psychotherapie: Leren over Leven: 2002-2006

Criminologie: KU Leuven: 1988-1992

Maatschappelijk Werk: HIMW: 1985-1988

 

Erkend door de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling (BVRGS).

bottom of page